Coaching en begeleiding voor volwassenen die worstelen met een verstoord eetpatroon/eetgedrag als gevolg van levenslang lijnen en diëten (of na herstel van een eetstoornis) en een betere relatie met eten en vooral met zichzelf willen ontwikkelen.

Home » Fijne relatie met eten & jezelf

Fijne relatie met eten & jezelf 

 

Het hebben van een fijne relatie met eten en jezelf ziet er voor iedereen anders uit. Iedereen geeft er een eigen invulling aan. Maar in de basis gaat het er wel om dat je in staat bent om te luisteren naar de signalen van je lichaam en dat je op basis daarvan bewuste voedingskeuzes maakt (voedzaam én minder voedzaam). Eten zonder beperkende (di)eetregels, oordelen en schuldgevoelens.

 

Een fijne relatie met eten en jezelf is daarnaast alleen mogelijk als je in staat bent om jezelf te waarderen en respecteren ongeacht je gewicht. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, juist wanneer je jezelf kunt accepteren zoals je bent, zijn de mooiste transformaties mogelijk. Elke transformatie BEGINT met jezelf waarderen en accepteren. Ongeacht je maat, figuur of gewicht. Want pas als je jezelf echt de moeite waard vindt, zul je stappen nemen om goed voor jezelf te zorgen.

 

Een fijne relatie met eten en jezelf gaat 9 van de 10 keer samen met een dikke laag stof op je weegschaal.

 

Je leest het al, een fijne relatie met eten en jezelf gaat niet alleen om WAT je eet maar ook over WAAROM je eet en over hoe jij naar jezelf kijkt. Al deze aspecten komen aan bod in dit traject.

Wat kun je verwachten?

 

✔ Intakegesprek van 60-90 minuten

✔ Adviesgesprek van 60 minuten

✔ Een uitgebreide voedingsanalyse en persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw hulpvraag en doel

✔ 6 coachgesprekken van 45 minuten met opdrachten en oefeningen 

✔ Onbeperkt mail- en WhatsApp contact gedurende de looptijd van het traject

✔ Gratis boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf'

 

Alle informatie krijg je in de vorm van een ingebonden boekwerk, zodat je ook na afronding van het traject thuis alles nog eens rustig kunt nalezen! 

Hoe ziet het traject eruit?

 

Tijdens dit volledige traject gaan we actief aan de slag om jouw fysieke, mentale en emotionele relatie met eten en jezelf te herstellen. We starten met een intake en vervolgens ga jij aan de slag met het bijhouden van je voeding in een voedingsprogramma. Ik maak een voedingsanalyse en stel een persoonlijk voedingsadvies op. Tijdens het adviesgesprek ontvang je dit uitgebreide voedingsadvies en nemen we dit samen door. Daarna volgt het traject van zes coachgesprekken waarin we gaan kijken naar jouw eetgedrag en eetregels. Ook gaan we aan de slag met belemmerende gedachtes die een fijne relatie met eten en jezelf in de weg staan. Heb je last van emotie-eten? Dan ga ik je leren hoe je op een effectieve manier met je emoties om kunt gaan zodat je niet telkens naar eten grijpt bij moeilijke emoties.


Intakegesprek

(± 60-90 minuten)

Tijdens het intakegesprek bespreken we je huidige situatie. Waar loop je tegenaan? Wanneer is je strijd met eten en je gewicht ontstaan? Wat zijn jouw valkuilen? en waarom is het voor jou zo belangrijk om aan je relatie met eten en jezelf te werken? Tijdens dit gesprek voeren we een lichaamsmeting uit.

 

Adviesgesprek

(± 60 minuten)

Op basis van jouw gegevens maak ik een persoonlijk plan. Dit plan gaan we tijdens het adviesgesprek bespreken. Je krijgt informatie over waar een volwaardig eetpatroon uit bestaat en hoe je dit kunt inpassen in je dagelijkse leven. 

 

Coachgesprekken

(6x ± 45 minuten)

Tijdens coachgesprekken gaan we onderzoeken waardoor jouw relatie met eten en jezelf is verstoord en hoe je deze kan verbeteren. Je krijgt opdrachten en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Deze bespreken we tijdens de consulten. 

 


Als je ergens tegenaan loopt of snel advies nodig hebt, mag je mij gedurende het traject altijd vragen stellen via de mail of WhatsApp. Daarnaast ontvang je GRATIS mijn recent uitgekomen boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf' ter waarde van € 17,50.

 

Tarieven en vergoedingen

 

Intake- en adviesgesprek: €180,00
6 coachgesprekken: €250,00

Het intake- en adviesgesprek wordt apart gefactureerd, zodat je deze direct kunt declareren bij je zorgverzekeraar indien je in aanmerking komt voor vergoeding. De zes coachgesprekken kun je na afloop declareren bij je zorgverzekeraar en kan op verzoek in termijnen worden voldaan.


Mijn coaching wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoed? klik dan HIER

Na dit traject is het mogelijk om het te verlengen met een coachtraject van zes coachgesprekken of je kunt kiezen voor losse vervolgconsulten. 

 

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

 

Aanvraag ´Fijne relatie met eten & jezelf' traject