Home » Aanbod » Groepstraject

Lichter Leven Groepstraject

 

Samen is leuker dan alleen

 

De strijd met eten en jezelf kan heel eenzaam voelen. Niemand weet waar jij doorheen gaat en niemand snapt dat jouw hoofd op de achtergrond ALTIJD bezig is met eten/niet eten. Althans, dat is hoe het voelt.

 

Maar stiekem zijn er heel veel mensen die deze eenzame strijd ervaren. Luister maar eens goed naar de opmerkingen die in jouw vriendenkring worden gemaakt. Luister maar eens hoe vaak iemand het heeft over zijn of haar gewicht of lichaam. Luister maar eens hoe vaak er opmerkingen worden gemaakt over eten en hoe ‘slecht’ bepaalde voedingsproducten voor je zijn. Als je luistert, hoor je pas hoeveel mensen er bezig zijn met eten, het gewicht en onzekerheden over het lichaam. Het zal je verbazen. 

 

Dus waarom niet bespreekbaar maken wat er speelt, waarom niet samen leren hoe het anders kan, waarom niet elkaar steunen in de ups en downs? Dat maakt het minder eenzaam toch?

 

Daarom heb ik dit groepstraject in het leven geroepen, want hoe mooi is het om steun te ervaren van ‘like minded people’ terwijl je bezig bent met het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf met een Lichter Leven als doel! In een kleine groep gaan we samen 6 maanden aan de slag met het online Lichter Leven programma inclusief online coachsessies met mij. 

 

Heb je interesse? Je kunt je geheel vrijblijvend op de wachtlijst/interesselijst zetten. Je krijgt dan als eerste alle informatie over het programma, je ontvangt een ´early bird´ aanbiedingen én de mogelijkheid om je als een van de eerste in te schrijven (want helaas maar een paar plekjes beschikbaar).

 

Toestemming maillijst*

DE MODULES

 

We gaan op een holistische  manier aan de slag met je eetgedrag. Dit betekent dat je leert welke fysieke-, mentale-, emotionele- en omgevingsfactoren invloed hebben op jou eetgedrag en hoe je de regie over je eetgedrag weer terug kan pakken

 

MODULE 1: INZICHT

Je leert waarom diëten niet werkt en krijgt inzicht in wat jouw ideale eetpatroon is, welke belemmerende eetregels je in de loop der tijd hebt verzameld en je gaat aan de slag met inzicht krijgen in je overeetmomenten. Deze module gaat meteen zorgen voor een grote mindshift, want hier wordt een stevige fundering gelegd.

 

MODULE 2: FYSIEK

Je lichaam is echt geniaal! Maar als je niet weet hoe die interne regelsystemen werken, kunnen ze zich tegen je keren. Je leert in deze module om weer in contact te komen met je lichaam, Je leert hoe jij je lichaam weer mee kan laten beslissen, zodat jij je lichaam weer goed kan voeden en het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf nog makkelijker wordt!

 

MODULE 3: OMGEVING

Je omgeving speelt een hele grote rol in je eetgedrag (meer dan je zou denken!!) en daar bewust van zijn gaat je enorm veel opleveren. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verleidingen in je omgeving en de dieetindustrie? We gaan stil staan bij de invloeden van je opvoeding, je huidige sociale omgeving en de cultuur/media op je lichaamsbeeld en eetgedrag.

 

MODULE 4: MENTAAL

Wat je doet en hoe jij je voelt wordt niet alleen beïnvloedt door je lichaam en omgeving, maar heeft ook alles te maken met hoe je denkt. Als je inzicht hebt in belemmerende gedachtes en overtuigingen, dan is het mogelijk om jezelf te bevrijden uit de zelfgecreëerde gevangenis van zelfhaat, zelfkritiek en eenzaamheid. 

 

MODULE 5: EMOTIONEEL

(Eet)vrijheid begint met het vertellen van de waarheid tegen jezelf. De waarheid over wat je werkelijk voelt, waar jij werkelijk behoefte aan hebt en waar jij werkelijk naar verlangt. Pas als je emoties leert voelen, herkennen en er gehoor aan geeft, ontstaat er ruimte om jouw gevecht met eten en jezelf los te laten. 

 

In de academie hebben een aantal gastexperts lessen verzorgd over o.a. 

 

Yes, ik wil mij graag vrijblijvend aanmelden op de wachtlijst

Toestemming maillijst*